Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesaj RO-Alert, emis în localităţi din judeţul Tulcea: ”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”

Locuitorii din opt localități din Deltă au primit, în această dimineață, o avertizare Ro-Alert în care erau îndemnați să se adăpostească și să-și păstreze calmul, deoarece există riscul căderii unor obiecte din spațiul aerian.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

Mesajul a fost transmis în jurul orei 1.00 populaţiei din oraşul Isaccea şi din comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Reacția ISU Tulcea

ISU Delta nu a primit până acum mesaje potrivit cărora în urma atacurilor ruseşti în Ucraina să fi fost semnalate incidente pe teritoriul României.

”Această avertizare face parte din deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este abilitat în a transmite și mesaje Ro-Alert pentru informarea populației.

Aceste mesaje vin în urma notificărilor și a mesajelor transmise către structurile abilitate ale statului român. Este prima dată când se transmit astfel de mesaje. Populația a fost dinainte avertizată de către reprezentanții ISU Delta, care sunt în misiune acolo de câteva zile, permanent 24/24. Astfel, avem în localitatea Ceatalchioi un echipaj cu o autospecială de primă intervenție și comandă, iar în Chilia Veche avem o ambarcațiune SAR tip Targa, dar și o autospecială de primă intervenție și comandă, tocmai pentru a putea sprijini populația care solicită asistența noastră sau care din varii motive se sperie ori doresc să se transfere la Tulcea, ori să meargă într-o altă localitate din cauza a ceea ce se întâmplă pe malul ucrainean.

Este o situație nouă pentru toată lumea, cu siguranță nu e o situație în regulă a ceea ce se întâmplă la graniță, în ceea ce privește resturile de dronă sunt în responsabilitatea altor structuri ale statului român, noi ne concentrăm strict pe avertizarea și informarea populației pentru astfel de situații. De asemenea, rolul ISU în zonă este și aceea de a transmite mesajele în cazul în care sistemele GSM nu funcționează în zonă. ”, a declarat purtător de cuvânt ISU Tulcea, Daniel Năstase, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE