Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Matija Sarkic a murit. Portarul echipei naționale de fotbal a Muntenegrului avea 26 de ani

Matija Sarkic, portarul echipei naționale de fotbal a Muntenegrului, a murit la vârsta de 26 ani, a anunțat clubul britanic de fotbal Millwall la care juca portarul. Federația de fotbal din Muntenegru a anunțat că Sarkic a murit subit, după ce s-a prăbușit sâmbătă dimineață în apartamentul său din Budva, relatează The Guardian.

”Echipa de fotbal Millwall este complet devastată și anunță că Matija Sarkic a decedat la vârsta de 26 de ani.

Toți membrii clubului transmis dragostea și condoleanțe familiei și prietenilor lui Matija în aceste momente extrem de triste. Echipa nu va face niciun alt comentariu în acest moment și cere să fie respectată intimitatea familiei lui Matija”,se arată într-un comunicat al clubului care joacă în Championship.

Matija Sarkic a murit. A apărat în poarta Muntenegrului în urmă cu 10 zile

Matija Sarkic a apărat pentru naționala Muntenegrului, ultimul meci disputat fiind pe 5 iunie, în amicalul cu Belgia (scor 0-2), potrivit BBC.

Recrutat de Millwall în august 2023, de la echipa Wolverhampton Wanderers, Matija Sarkic a apărat poarta echipei Millwall în 33 de meciuri pe parcursul sezonului recent încheiat.

Născut în orașul britanic Grimsby, Matija Sarkic și-a început cariera în fotbal la academia echipei Anderlecht, înainte de a juca la echipa Aston Villa în 2015. A fost împrumutat la Wigan, Stratford, Havant& Waterlooville și Livingston și s-a transferat la Wolves în 2020. El a jucat 60 meciuri în timpul împrumuturilor la Shrewsbury, Birmingham și Stoke înainte de a se alătura echipei Millwall în vara anului trecut.

Sarkic a debutat în poarta echipei naționale a Muntenegrului în meciul împotriva Belarusului, în 2019.

Federația de Fotbal a Muntenegrului a transmis că Sarkic ”a murit subit” sâmbătă dimineață.

"Un membru îndrăgit al «Șoimilor curajoși», un tip mereu zâmbitor, a jucat pentru selecționata noastră în nouă meciuri, în care a arătat cât de mult înseamnă pentru această echipă.

Împreună cu fratele său geamăn, Oliver, a trecut toate categoriile de juniori ale echipei naționale a Muntenegrului.

Moartea lui prematură a provocat o mare durere familiei Sarkic. Federația de Fotbal din Muntenegru își exprimă sincerele condoleanțe familiei Sarkic”, a transmis Federația de fotbal a Muntenegrului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE