Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașina în care se afla ministrul de externe al Estoniei a luat foc în mers. Urmas Reinsalu: ”S-ar fi transformat într-o cameră de gazare”

Mașina blindată în care se afla ministrul de externe estonian, în timpul unei vizite în Ucraina, a luat foc în timp ce se afla în centrul Kievului, potrivit Agerpres.

"Eram cu ambasadorul Estoniei Kaimo Kuusk pe locul din spate şi dintr-o dată Kaimo a spus că este un miros. Şi apoi brusc au izbucnit flăcări în spatele nostru. Din fericire, uşile din spate s-au deschis în cele din urmă pentru că maşina s-ar fi transformat într-o cameră de gazare în câteva secunde.", a declarat Reinsalu în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Estoniei Tallinn.

Incidentul nu s-a soldat cu victime

Din fericire, nu a fost rănită nicio persoană în incidentul care a avut loc marţi seara, potrivit dpa.

Reinsalu nu a dat nicio informaţie cu privire la posibila cauză a incendiului care a cuprins vehiculul. Experţi urmează să examineze maşina care a fost pusă la dispoziţia şefului diplomaţiei ţării membre UE şi NATO de către poliţia şi agenţia de protecţie a frontierelor.

Ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, a sosit, marţi, la Kiev, unde a participat deja la o ședință a Radei Supreme și a avut discuţii cu șeful legislativului ucrainean, Ruslan Stefanciuk.

Preşedintele Radei Supreme a postat pe Facebook un mesaj în care a mulțumit Estoniei pentru sprijinul acordat Ucrainei în domeniul apărării și a subliniat importanța continuării acestui proces de susţinere, pentru a distruge definitiv planurile Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE