Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturiile soldaților ucraineni răniți în război. Medicii se luptă să facă față numărului mare de pacienți

Publicat de: Euronews

Medicii dintr-un spital militar din Ucraina se luptă să facă față atât numărului foarte mare de răniți, cât și condițiilor în care trebuie să le ofere acestora îngrijiri. Paturile insuficiente și lipsa materialelor sanitare necesare sunt printre principalele probleme cu care se confruntă medicii.

Unul dintre spitale și-a dublat capacitatea

Într-un oraș din estul Ucrainei, un medic militar spune că spitalul unde lucrează și-a dublat capacitatea pentru a putea primi un număr mai mare de răniți. Unitatea sanitară se află într-o locație secretă și este protejată de saci de nisip care acoperă ușile și ferestrele. Supraviețuitorii sunt tratați în camere slab luminate și ocupate până la refuz.

Serhii Sliesarenko, chirurg militar: „Toate paturile sunt ocupate, toate paturile, și cu un etaj mai mult decât în regim obișnuit. În regim obișnuit, de exemplu înainte de război, avem un centru de 40 de paturi. Acum avem de două ori mai multe paturi.”

Bohdan, unul dintre soldații răniți ajunși aici a fost lovit de schije în regiunea Lugansk. Povestește cum și-a pierdut camarazii.

„Băieții mor. Este foarte neplăcut și rănile sunt neplăcute”

Bohdan, soldat ucrainean rănit: „Băieții mor. Este foarte neplăcut și rănile sunt neplăcute. Foarte des sunt cauzate de schije. Este atât de neplăcut, pentru că aceasta nu este o luptă normală, ci bombardamente de artilerie. De aceea, sunt multe răni provocate de schije. Este foarte neplăcut să fii în acea situaţie, pentru că este o bătălie inegală. E greu de suportat."

Rusia susține că deține controlul a 97% din regiunea Lugansk. Dacă această informație va fi confirmată, înseamnă că Moscova este tot mai aproape de obiectivul său de a deține controlul deplin asupra centrului industrial din estul țării

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE