Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Martina Navratilova, diagnosticată cu două tipuri de cancer: „Voi lupta cu tot ce am mai bun”

Martina Navratilova, legendă a tenisului, a declarat luni că a fost diagnosticată atât cu cancer la gât, cât și cu cancer la sân.

„Această dublă lovitură este serioasă, dar încă rezolvabilă", a declarat fosta mare sportivă, în vârstă de 66 de ani. Ea a adăugat că speră să aibă un „rezultat favorabil”. „Va durea o vreme, dar voi lupta cu tot ce am mai bun”, a mai spus fosta jucătoare de tenis.

Pentru fosta mare sportivă, este a doua oară când este diagnosticată cu cancer. În 2010, la vârsta de 53 de ani, i-a fost depistat un cancer la sân.

Navratilova s-a testat după ce, anul trecut, a descoperit un ganglion limfatic mărit la gât. Atunci, medicii au descoperit cancer la gât în stadiul 1 și, mai târziu, cancer la sân în stadiul 1. Mai exact, este vorba de virusul papiloma uman (HPV), unul dintre cele mai ușor de tratat cancere, transmite site-ul oficial al WTA.

Fosta jucătoare de tenis va începe săptămâna viitoare tratamentele, în pincipal la New York, mai notează wtatennis.com.

Palmaresul Martinei Navratilova

Martina Navratilova deţine un număr impresionant de recorduri în tenisul feminin. S-a aflat pe primul loc mondial la simplu timp de 332 de săptămâni adunate. La dublu, a ocupat aceeaşi poziţie timp de 237 de săptămâni. La simplu, a terminat anul competiţional de cinci ori consecutiv pe primul loc, reuşind, în total, această performanţă timp de şapte ani. La dublu, a terminat cinci ani pe locul întâi mondial, notează Agerpres.

De-a lungul carierei sale, a strâns 18 titluri de Mare Şlem, 31 de titluri majore la dublu, precum şi 10 titluri importante la dublu-mixt, potrivit martinanavratilova.com. La Wimbledon, a ajuns în finala de simplu de 12 ori, cu nouă calificări simultane, între 1982 şi 1990. A câştigat turneul de nouă ori, depăşind recordul de opt deţinut de Helen Wills Moody.

A câştigat 86 de meciuri în anul 1983, pierzând o singură dispută. Este singura jucătoare care a câştigat de-a lungul carierei 163 de turnee la simplu şi 166 la dublu. De asemenea, a câştigat 74 de partide consecutive, în intervalul ianuarie-decembrie 1984. Deţine performanţa de a fi câştigat 19 titluri la Wimbledon (9 la simplu, 7 la dublu feminin şi 3 la dublu mixt).

În 2005, revista Tennis a desemnat-o cea mai bună jucătoare din lume între anii 1965-2005. Asociaţia de Tenis Feminin a considerat-o Jucătoarea anului de şapte ori, în: 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986.

În anul 2000, a fost inclusă în International Tennis Hall of Fame

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE