Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marocul își închide granițele călătorilor din China. Ce alte țări aplică restricții din cauza exploziei cazurilor COVID-19

Autoritățile din Maroc vor interzice intrarea pe teritoriul țării a călătorilor care vin din China, începând din 3 ianuarie. Măsura a fost adoptată pentru „a evita un nou val de contaminări” cu noul coronavirus.

„Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul Regatului Maroc tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitate, care vin din Republica Populară Chineză", a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe al statului Maroc.

Interdicţia se va aplica „din 3 ianuarie şi până la noi ordine”, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

Ministerul marocan de Externe a explicat că hotărârea a fost luată „în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China” şi „pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc şi toate consecinţele acestuia”.

Țările care aplică restricții călătorilor care vin din China

Explozia cazurilor de Covid din China aduce tot mai multe restricții la granițe. După ce Italia și Spania au impus măsuri pentru călătorii care sosesc din China, Franța și Marea Britanie au hotărât să impună restricții.

Deși inițial au ezitat să adopte strategii în acest sens, Anglia și Franța au cedat în fața noului val de îmbolnăviri din China. Astfel, călătorii care pleacă din această țară trebuie să prezinte un test negativ la îmbarcare. Totodată, și Japonia, Taiwan, Coreea de Sud, India și Statele Unite vor impune testarea Covid pentru călătorii din China.

De asemenea, Canada a anunţat că va solicita un test negativ pentru COVID-19 de la călătorii care sosesc din China.

Turiștilor li se va cere să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de îmbarcarea în China, a anunțat Guvernul canadian.

Autoritățile de la Ottawa au explicat că măsura este „un răspuns la focarul de COVID-19 din Republica Populară Chineză şi din cauza puţinelor date epidemiologice şi de secvenţiere a genomului disponibile pentru aceste cazuri”.

Măsura va intra în vigoare pe 5 ianuarie şi va fi reevaluată după 30 de zile.

Îngrijorarea generală vine după ce Beijingul a anunțat că, din 8 ianuarie, redeschide călătoriile în și dinspre țară pentru prima dată din martie 2020. China se confruntă cu o explozie de infecţii de când a renunţat, la începutul lunii decembrie, la politica "zero Covid".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE