Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marina Ovsiannikova, fosta jurnalistă care a protestat în direct față de războiul din Ucraina, condamnată la închisoare

Fosta jurnalistă Marina Ovsiannikova, devenită cunoscută pentru protestul față de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, a fost condamnată în lipsă la opt ani și jumătate de închisoare, pentru răspândirea de informații false despre forțele armate ruse, relatează publicația Kommersant.

Potrivit hotărârii pronunțate de un Tribunal din Moscova, Marinei Ovsiannikova i-a fost interzis dreptul ca timp de patru ani să desfășoare activități ce au legătură cu administrarea site-urilor.

Instanța a dat verdictul în lipsă, în condițiile în care Marina Ovsiannikova a fugit din Rusia. În vârstă de 45 de ani, fosta jurnalistă a plecat împreună cu fiica ei într-o țară europeană în urmă cu un an, după ce a scăpat de arestul la domiciliu, după cum a precizat avocatul ei.

Inițial, procurorii ceruseră instanței ca fosta jurnalistă să fie condamnată la nouă ani și jumătate de închisoare.

În iulie 2022, un tribunal din Moscova a considerat că Marina Ovsiannikova a discreditat Armata Rusiei, în momentul în care a spus pe 13 iulie că „operațiunea specială”, așa este catalogat războiul din Ucraina de către Kremlin, este o crimă.

Ovsiannikova a devenit cunoscută în întreaga lume după ce în luna martie a intrat cu o pancartă pe care a scris „NU RĂZBOI”, în direct la jurnalul de știri al televiziunii pro-Kremlin la care lucra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE