Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie. Ministrul de interne a demisionat. Suella Braverman este a doua membră care părăsește cabinetul

Ministrul de interne al Marii Britanii, Suella Braverman, a demisionat miercuri. Suella Braverman şi-a motivat demisia prin faptul că a trimis un document oficial folosind mesageria sa personală, o „încălcare tehnică” a regulilor guvernului, potrivit Agerpres.

„Am făcut o greşeală, îmi accept responsabilitatea; demisionez”, a transmis ea pe Twitter, unde a făcut publică scrisoarea de demisie.

Totuşi, Suella Braverman a adăugat că are preocupări serioase cu privire la hotărârea guvernului de a-şi onora angajamentele asumate în faţa votanţilor la ultimele alegeri.

A doua membră care părăsește cabinetul brtianic

Demisia ei ilustrează amplificarea tulburărilor politice din jurul şefei guvernului de la Londra, Liz Truss. Braverman este a doua membră care părăseşte în mai puţin de o săptămână cabinetul britanic, după demiterea ministrului de finanţe Kwasi Kwarteng, vinerea trecută.

Sursele ziarului Guardian afirmă că Braverman pleacă la cererea noului ministru de finanţe, Jeremy Hunt. Aceeaşi publicaţie scrie că portofoliul internelor ar putea fi preluat de fostul ministru al transporturilor Grant Shapps. Potrivit editorului politic al ziarului The Sun, ea a fost de fapt demisă. Ministerul de interne al Regatului Unit a refuzat să comenteze ştirile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE