Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie: Cele mai mari temperaturi din ultimii 50 de ani. După caniculă, vine furtuna

Englezii se confruntă cu o situație rară pentru ei: au restricții în ceea ce privește consumul de apă, după ce rezervele au scăzut drastic. În Marea Britanie au fost cele mai mari temperaturi din ultimii 50 de ani, iar autoritățile au emis în weekendul ce tocmai a trecut un cod roșu de caniculă, iar după căldura extremă vine furtuna!

Marea Britanie s-a confruntat cu o altă săptămână cu temperaturi de vară extrem de ridicate, în special în ultimele patru zile din weekend. A fost instituit un cod roșu de caniculă, deoarece temperaturile au ajuns până la 35 de grade Celsius în multe regiuni ale Angliei.

Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case sau la umbră, în special copiii și, desigur, persoanele în vârstă, și să bea cât mai multe lichide.

Această vară, una dintre cele mai călduroase și mai uscate din ultima jumătate de secol

Conform meteorologilor, această vară este, în mod oficial, una dintre cele mai călduroase și mai uscate din aproximativ ultima jumătate de secol. A fost declarată secetă în opt regiuni ale țării, deoarece nivelul apei în rezervoare a scăzut. Asta înseamnă ca au fost impuse restricții privind utilizarea apei atât în scopuri comerciale, cât și personale. Oamenii trebuie să își sigileze furtunurile de apă și li s-a transmis să folosească apa curentă doar pentru dușuri și să recicleze apa pentru a-și iriga plantele. De asemenea, au fost impuse restricții de irigare în parcuri și în locurile de agrement. Astfel, toate aceste locuri s-au transformat în terenuri cu iarbă uscată.

Ar trebui ca temperaturile să mai scadă în această săptămână și ne așteptăm la trei zile cu furtuni destul de puternice, pentru care au fost emise avertismente de cod galben. Există, de asemenea, îngrijorări legate de potențiale inundații și fluxuri de noroi, din cauză că pământul este foarte uscat și întărit, în special în orașe precum Londra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE