Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie a confirmat depistarea primului caz uman de gripă tip A(H1N2)

Marea Britanie a confirmat luni că a depistat primul caz uman de infectare cu tulpina de gripă tip A(H1N2), asemănătoare cu un virus prezent la porci. Potrivit Reuters, persoana afectată a prezentat simptome uşoare şi s-a recuperat complet.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a anunţat că acest caz a fost identificat în cadrul monitorizării periodice a gripei la nivel naţional şi a subliniat că sursa infecţiei nu este cunoscută. 

"Este prima dată când constatăm acest virus la oameni în Marea Britanie, deşi este foarte similar cu virusurile depistate la porci", a declarat Meera Chand, director în cadrul UKHSA.

Autorităţile monitorizează contactele apropiate ale persoanei afectate, iar situaţia este supravegheată cu atenţie sporită în cabinetele şi spitalele din North Yorkshire, regiunea din nordul Angliei unde a fost identificat cazul.

În 2009, pandemia de gripă porcină a infectat milioane de oameni, fiind cauzată de un virus care conţinea material genetic provenit de la virusuri circulante la porci, păsări şi oameni.

UKHSA a informat că, potrivit primelor informaţii, această infecţie depistată recent în Marea Britanie diferă de cele aproximativ 50 de alte cazuri umane de infectare cu această tulpină, identificate în diverse zone ale lumii începând din 2005.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE