Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Marcel Ciolacu: Nu m-am gândit dacă voi candida la Președinție. Voi susține un președinte de stânga

Publicat de: Euronews

Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, că nu a decis în acest moment dacă va candida la Preşedinţia României.

Premierul spune că va susţine un preşedinte de stânga şi nu exclude o alianţă cu PNL la alegeri.

"Nu mi-am făcut niciun gând de a candida în acest moment la funcţia de preşedinte al României. Sunt suficiente provocări, după cum bine ştiţi în acest scurt mandat de aproape trei luni de zile de prim-ministru.

Vreau ca România să aibă un buget sustenabil şi predictibil şi toate reformele care sunt prinse în acest moment în PNRR, dar care sunt şi baza aderării României la OECD să fie implementate în România. Cred că asta este cea mai mare provocare", a afirmat Ciolacu, la Antena 3, potrivit AGERPRES, întrebat dacă va candida la prezidenţiale.

Ciolacu: România trebuie să aibă un preşedinte de stânga

"Cred că România trebuie să aibă un preşedinte de stânga. Este evident că marile provocări sunt crizele sociale, echitatea socială. Trebuie să existe - după 20 de ani de preşedinte de dreapta - trebuie să vină un preşedinte de stânga.

Sunt mai mulţi colegi ai mei, oameni care nu sunt acum în partid, care pot accede la această funcţie. Eu voi susţine un preşedinte de stânga. (...) Întâi să-mi duc provocările pe care le am şi o să am discuţii cu colegii", a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă există vreo variantă ca PSD să facă alianţă cu PNL pentru alegeri, Ciolacu a răspuns: "Nu exclud absolut nimic în politică".

"Nu e uşor de realizat, sunt stânga şi dreapta, dar trebuie să recunoaştem că această coaliţie a adus o stabilitate României şi o stabilitate în toată zona mult aşteptată. Uitaţi-vă în Bulgaria - încă nu este foarte stabilă, Austria nu contează foarte mult geostrategic în acest moment, dar România şi Polonia contează imens geostrategic în acest moment", a adăugat Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE