Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ministrul Educației: Vom respecta tot angajamentul făcut faţă de dascăli

Premierul României a mers la Ministerul Educației pentru o întâlnire cu ministrul Educației, Ligia Deca. În urma ședinței, Marcel Ciolacu a declarat că tot angajamentul făcut faţă de dascăli va fi respectat.

"Tot ceea ce ne-am asumat împreună cu dumneavoastră, ministrul Educaţiei, împreună cu fostul prim-ministru Nicolae Ciucă, actualul preşedinte al Senatului, vom respecta tot angajamentul făcut faţă de dascăli. Aşteptăm de la specialiştii din învăţământ, de la minister, echipele de lucru să venim şi cu criteriile de performanţă (...), pe lângă salarizarea corectă şi justificată pe care o solicită dascălii, (...) şi să implementăm reforma în sistemul de educaţie", a afirmat premierul, la sediul Ministerului Educaţiei.

Ciolacu a menţionat că şi-ar fi dorit să se vorbească "mai mult" privind Legile Educaţiei.

"Cu adevărat mi-aş fi dorit să fi vorbit mai mult de Legile Educaţiei. Ca orice lege, sunt perfectibile. Sunt ferm convins că se pot modifica cu argumente anumite lucruri, dar greva în Educaţie a acoperit spaţiul public. Trebuie să recuperăm acest lucru. Trebuie să începem din nou să vorbim despre Legile Educaţiei şi o spun foarte clar", a transmis prim-ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE