Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul României rămâne fără titlul de revoluționar. Marcel Ciolacu avea, din 1990, certificat de luptător cu merite deosebite

Premierul Marcel Ciolacu a rămas fără certificatul de revoluționar. O comisie specială din cadrul Secretariatului de stat pentru revoluționari a respins cererea lui Marcel Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989. Comisia explică într-un comunicat că ''în perioada 14-22 decembrie 1989, Marcel Ciolacu nu a îndeplinit condiția cumulativă de a ocupa și apăra obiectivele de importanță deosebită''.

"În urma verificării înscrisurilor din dosarul administrativ, comisia constată că în perioada 14-22 decembrie 1989 domnul Ion Marcel Ciolacu nu a îndeplinit condiţia cumulativă de a ocupa şi apăra obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, în locaţiile în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului, respectiv ora 12.10, motiv pentru care comisia respinge cererea LRD nr. 6725/02.04.2022 cu majoritate de voturi", este precizat într-un document oficial al instituţiei.

Marcel Ciolacu a pretins că a fost un participant activ în Revoluția de la Buzău și că deține un certificat din anii '90 care atestă calitatea sa de "luptător remarcat pentru fapte deosebite".

În anul 2019, el a depus o cerere pentru a obține noul titlu introdus prin lege, cu o indemnizație de aproape 2.000 de lei. și anume cel de "luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE