Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre remaniere: ”Nu este o sperietoare. Un Guvern funcționează și cu remanieri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că este ”ferm convins” că o remanierea guvernamentală se va face după ce premierul Nicolae Ciucă va realiza o evaluare a activității fiecărui ministru.

”Remanierea este un instrument politic și administrativ. Nu este o sperietoare către cineva. Pentru o eficiență mai bună a Guvernului, se fac remanieri. Nu trebuie să ne sperie.

În acest moment nu este luată o decizie cu prim-ministrul în aceea ce privește remanierea. Am spus de la început dacă dorim să avem o coaliție normală și o Românie normală, aceste lucru vin din partea premierului după o evaluare a activității fiecărui ministru.

Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Să vedem când este momentul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a afirmat că remanierea guvernamentală va face subiectul unei discuții mai aplicată în interiorul coaliției.

Președintele PSD: „Un Guvern funcționează și cu remanieri”

Întrebat dacă Vasile Dîncu sau Virgil Popescu ar putea fi înlocuiți din Guvern, Ciolacu a precizat că nu vrea să discute punctual despre anumiți colegi și a subliniat că un Guvern ”funcționează și cu remanieri”.

”Nu vreau să am o discuție punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect să discut cu premierul și pe urmă cu colegii mei. Cred că un Guvern funcționează și cu remanieri. Este ceva normal”, a mai spus liderul social-democrat.

În urmă cu o lună, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că făcut evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului pe baza a zece criterii obiective, iar "stabilitatea echipei de miniştri" oferă garanţia că Executivul va acţiona în continuare "responsabil" pentru continuarea procesului de modernizare a României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE