Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre modificările Codului Fiscal: ”Schimbarea nu este una de fond”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că modificările aduse în coaliţia de guvernare la Codul fiscal nu sunt unele de fond. Social-democratul a adăugat că discuţiile pe supraimpozitarea pensiilor speciale mari vor continua.

"În primul rând, nu este o modificare de fond a Codului Fiscal. Ce mă bucur este că am reuşit, împreună cu copreşedinţii coaliţiei, să aducem în spaţiul public o discuţie serioasă de modificare a Codului fiscal şi, în urma analizelor auditorilor externi, pe care le ştim, am încercat să scoatem din excepţii şi de unde existau anumite crăpături în lege, astfel încât optimizarea fiscală ajunsese un risc pentru fondul problemei şi mai ales pentru colectare", a declarat Ciolacu, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD.

Acesta a susținut că e fericit că premierul a susţinut deducerile pentru cei cu venituri de până în 4.500 de lei, potrivit Agerpres.

"Cred că în perioade de criză, când cei afectaţi în mod deosebit sunt cei cu venituri mici şi medii, trebuie să vii şi să intervii pentru ei în primul rând. De exemplu, sunt măsurile cu combustibilul - nu ştiu cât de corect este ca statul să compenseze anumite lucruri la toată lumea la fel în perioade de criză. Noi nu suntem într-o perioadă normală, aşezată. Cert este că avem o stabilitate financiară - anul acesta exclus să intrăm într-o recesiune sau să facem micşorări de salarii, să intrăm într-o zonă de austeritate. Şi sunt ferm convins în continuare că aceste discuţii vor continua", a explicat liderul PSD.

Potrivit acestuia, după ce va exista o evidenţă a ultimilor 30 de ani "este momentul în care se va intra pe discuţiile de fond pe Codul Fiscal".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE