Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maraton pe verticală. 600 de concurenți au alergat pe scări, în cea mai înaltă clădire din România

Peste 600 de oameni au participat la cel mai mare concurs de alergat pe scări. Competiția a fost organizată în cea mai înaltă clădire din România, Sky Tower building. Pentru a ajunge în vârf, atleții, în majoritate amatori, au avut de urcat, în alergare, 35 de etaje. În ciuda dificultății acestui tip de maraton, cererea mare de participare i-a determinat pe organizatori să suplimenteze numărul de locuri din concurs. 

Concurenții s-au încălzit înainte de startul competiției. Unii dintre ei au povestit că au emoții pentru că participă pentru prima dată la un maraton de alergat pe scări:

Reporter: ”Cum merge încălzirea?”

Participant: ”Foarte bine prima oară de regulă îmi plac provocarile. Am participat la maratoane clasice fără trepte și am zis ca e o provocare chiar și pentru București să încerc, să văd cum este.”

Pentru cineva fără condiție fizică, este obositor și doar să urci pe scări 35 de etaje, cu atât mai mult să alergi.

Participant:Pe scări, ramai fără aer simti ca-ti sare inima din piept. E mult dar e o provocare interesantă, am fost în 2016, am ajuns în 7 minute și ceva nu mai țin minte exact.”

Recordul a fost de 2 minute și 51 de secunde pentru a alerga pe 680 de scări, de data aceasta competiția a fost și mai provocatoare deoarece participanții au avut de urcat 36 de etaje, cu unul în plus față de edițiile precedente. 

Georgiana, participantă: ”E prima oară dacă pot să urc la 35, am fost la un antrenament oficial 7 minute. Mi s-a părut greu dar m-am mai pregătit. E mult mai dificil, cred că sunt pregătiți cei care fac alergare montană eu nu fac dar m-am pregătit.”

Anul acesta cel mai bun timp a fost de 3 minute și 19 secunde. Recordul i-a aparținut tot lui Florin Munteanu cel care a câștigat toate edițiile de până acum, inclusiv pe ultima organizată acum șapte ani.

Karl-Maria Pfeffer, proprietar clădire: ”Noi avem posibilitatea să organizăm această competiție atunci când avem spațiu disponibil la unul dintre etajele superioare, este o competiție provocatoare, am participat. Ai nevoie, știu că ai nevoie de recuperare imediat după maraton, de 20- 30 până să cobori, de aceea, competiția are loc doar ocazional.”

Următorul maraton ar putea avea loc peste cinci ani. Toți banii strânși din taxele de participare au mers către o asociație care se ocupă de recuperarea persoanelor cu dizabilității.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE