Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mamifere rare, născute la gradină zoo Chester din Anglia

La grădina zoologică Chester din Marea Britanie s-au născut trei pui de fossa. Micuțele carnivore sunt primele de acest fel care s-au născut la grădina zoologică în cei 91 de ani de existență a acesteia. Tripleții sunt formați dintr-un mascul și două femele și nu au fost încă numiți de către îngrijitorii grădinii zoologice.

Mamiferul este pe cale de dispariție

Fossa poate fi găsită doar pe insula Madagascar, unde au mai rămas doar 2.600 de exemplare. Experții de la grădina zoologică lucrează în Madagascar pentru a proteja și reface habitatele după defrișările masive de pe insulă.

O rudă îndepărtată a mangustei, fossa este un mamifer slab, asemănător unei pisici, care se găsește doar în pădurile din Madagascar. Acest carnivor rar are o coadă lungă care îl ajută să se echilibreze atunci când sare printre crengile copacilor, precum și cu ochi mari care îl ajută să vadă mai bine pe timp de noapte atunci când vânează prada, cum ar fi lemuri, porci sălbatici și șoareci.

Fossa este foarte amenințată ca urmare a pierderii pe scară largă a habitatului în Madagascar. Oamenii de știință raportează că insula a pierdut deja până la 90% din pădurile sale, ceea ce înseamnă că multe specii sunt acum pe cale de dispariție. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), autoritatea mondială în materie de stare a naturii, consideră fossa ca fiind vulnerabilă la dispariție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE