Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Majorarea salariilor bugetarilor, amânată. Legea care prevedea majorarea de la 1 iulie, contestată

Majorarea salariilor bugetarilor, prevăzută pentru 1 iulie, nu a intrat în vigoare. Motivul: legea a fost atacată la Curtea Constituțională, iar termenul de judecată a fost amânat pentru finalul lunii septembrie.

USR a contestat legea care a fost adoptată în luna mai. Legea prevedea o serie de majorări în sistemul bugetar. Toate salariile bugetarilor trebuiau să fie majorate cu un sfert din majorarea care trebuia să fie dată la 1 ianuarie a acestui an, însă a fost amânată pentru că nu erau bani la buget, potrivit declarației făcute atunci de Guvern.

Majorările erau prevăzute la ministerele Culturii, Sportului și Transporturilor pentru 15% pentru toți angajații, majorări de 25% la ministerul Sănătății.

USR a atacat această lege spunând că cei de la Camera Deputaților au introdus și majorarea indemnizațiilor demnitarilor, indemnizații care sunt blocate prin lege. Majorarea ar fi fost făcută fără să se dea vot în Parlament. Ea ar fi fost adoptată în conducerea Camerei sub forma unei îndreptări a unei erori materiale.

CCR a amânat o decizie în acest sens, până în septembrie.

În coaliție se vorbește acum despe adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru a majorarea salariilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE