Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu își anulează toate evenimentele programate pentru 9 mai, din motive medicale

Publicat de: Bianca Chirilă

Maia Sandu a fost nevoită să își anuleze toate întâlnirile programate pentru astăzi din cauza unor probleme de sănătate, informează Administrația prezidențială de la Chișinău. Printre altele liderul moldovean urma să îl întâlnească pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

De asemenea, ea a lipsit de la manifestațiile publice programate pentru ziua de 9 mai, Ziua Europei și Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste.

Este pentru prima dată când Maia Sandu își anulează întâlnirile din cauza unor probleme de sănătate.

În ultimii ani, nu au existat informații potrivit cărora Maia Sandu ar avea probleme medicale.

Mesajul Maiei Sandu cu ocazia zilei de 9 mai

Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuţi în război, vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace, a declarat duminică preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj transmis în ajunul zilei de 9 mai, când în Republica Moldova sunt sărbătorite "Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei" şi "Ziua Europei".

Preşedintele rus Vladimir Putin a adresat un mesaj preşedinţilor mai multor state-membre ale CSI, inclusiv Republicii Moldova, dar şi republicilor separatiste din Ucraina (Doneţk şi Lugansk) şi Georgia (Abhazia şi Osetia de Sud), pe care îi felicită cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Reporterii Deschide.md au contactat-o pe Sorina Ştefîrţă, consilier pentru comunicare publică şi purtător de cuvânt al preşedintelui R.Moldova, pentru a afla dacă şi Maia Sandu i-a trimis lui Putin un mesaj similar de felicitare. "Preşedinţia nu a expediat nimănui astfel de mesaje", a fost răspunsul primit, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE