Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai puțin de 19 milioane de români cu drept de vot, înscriși în Registrul electoral

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, joi, că, la data de 31 mai, numărul totalul de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.862.317, cu 2.759 mai puţini faţă de ultima informare publică.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de AEP, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia.

În luna mai, la nivelul primăriilor, au fost operate în registrul electoral următoarele radieri: 21.180 de persoane ca urmare a decesului şi alte 55 după ce li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puse sub interdicţie.

Un număr de 102 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere, informează Agerpres.

În perioada 1 - 31 mai, 18.374 de persoane au împlinit vârsta de 18 ani, fiind înscrise în registrul electoral din oficiu de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Din totalul de alegători care figurează în registrul electoral, 8.067.784 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 794.533 în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS, a precizat AEP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE