Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai mult de jumătate dintre manifestanții anti-război reținuți în Rusia sunt femei

Mai mult de jumătate dintre demonstranții anti-război reținuți miercuri în Rusia sunt femei, potrivit grupului independent de monitorizare a protestelor OVD-Info.

Femeile au reprezentat 51% dintre cei reținuți în cadrul represiunii protestului anti-război. Grupul de monitorizare estimează că peste 1.300 de persoane - inclusiv nouă jurnaliști și 33 de minori - au fost reținute până în prezent. Un protestatar minor a fost „bătut cu brutalitate” de forțele de ordine, a adăugat organizația, pe canalul său de Telegram.

Unii deținuți au fost înrolați direct în armata rusă, a declarat purtătoarea de cuvânt a OVD-Info, Maria Kuznețova, într-o intevenție telefonică la CNN.

Protestele au avut loc după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina, a anunţat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o mică parte din numărul oamenilor care puteau fi mobilizaţi în ţară.

„Vor fi convocaţi 300.000 de rezervişti”, a afirmat el într-un interviu televizat cu privire la numărul de persoane care vor chemate după decizia lui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare parţială. Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potenţial de mobilizare de 25 milioane de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE