Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: Imagini cu românii evacuați din Fâșia Gaza, în drum spre Cairo

MAE a publicat pe Facebook imagini cu românii evacuați din Fâșia Gaza, în drum spre Cairo.

Marți, în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 93 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo, potrivit MAE.

Alți 51 de români ar trebui să părăsească teritoriul palestinian.

Românii sunt însoțiți până la Cairo de către o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză a MAE.

„Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale”, potrivit sursei.

MAE: „Situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare”

„MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare. MAE subliniază că situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel încât siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol”, a mai precizat MAE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE