Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. O grevă va afecta călătoriile navale

Va fi grevă generală în domeniul naval în Grecia, iar cei care au de gând să călătorească folosind astfel de mijloace ar putea avea de suferit. În 13 septembrie va avea loc o grevă generală de 24 de ore la toate categoriile de nave.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, în caz de probleme, pot cere asistență consulară.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială sau cu caracter de urgență au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă. Ministerul de externe mai precizează că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

De unde se poate cere ajutor

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE