Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE, atenţionare de călătorie: Spania și Portugalia - Greva personalului de asistenţă tehnică la sol în aeroporturi

Publicat de: Euronews

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Portugalia că Sindicatul Naţional al Muncitorilor din Aviaţia Civilă (SINTAC) a anunţat intrarea în grevă a personalului de asistenţă tehnică la sol angajat în structurile aeroporturilor din Lisabona, Porto, Faro şi Funchal.

Astfel, de vineri, până la 28 august, inclusiv, vor fi înregistrate întârzieri în programul de zbor al companiilor aeriene, potrivit Agerpres.

În aceste condiţii, cetăţenii români care urmează să efectueze deplasări în aceste zile sunt rugaţi să-şi confirme zborurile cu companiile aeriene înainte de a se îndrepta către aeroporturi. Informaţiile actualizate permanent referitoare la companiile aeriene afectate de grevă sunt disponibile pe site-ul: https://www.portway.pt/pt/media/noticias/, precizează MAE într-un comunicat transmis vineri.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, precum şi pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Spania - grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei Iberia Express

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească înspre şi dinspre Spania pe cale aeriană că mai multe organizaţii sindicale au anunţat o grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene Iberia Express în perioada 28 august - 6 septembrie, ceea ce va genera blocaje ale curselor operate de companie.

Pentru prevenirea unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, MAE le recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând pagina web sau contactând direct operatorul de zbor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE