Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Macron şi Scholz le adresează mesaje de solidaritate şi sprijin ucrainenilor, la un an de război în Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, le-a adresat vineri un mesaj de solidaritate ucrainenilor după un an de război purtat de Rusia, urându-le ”victorie şi pace”, transmite AFP.

'Ucrainence, ucraineni, Franţa este alături de voi. Pentru solidaritate, pentru victorie şi pentru pace', a scris Macron pe Twitter.

Cancelarul Germaniei: Vom sprijini Ucraina ”cât de puternic și de mult este necesar”

La rândul său, cancelarul Olaf Scholz a subliniat, într-un mesaj video transmis vineri, că Germania va sprijini Ucraina ”cât de puternic şi de mult este necesar”.

”Ceea ce ne impresionează pe toţi foarte mult este determinarea şi curajul ucrainenilor, cum îşi apără libertatea. Germania îi sprijină cât de puternic şi de mult este necesar', a arătat el, precizând că ajutorul german de până acum pentru Ucraina - financiar, umanitar şi în armament - a depăşit 14 miliarde de euro. Cu cât mai devreme preşedintele rus înţelege că nu îşi va atinge obiectivele imperialiste, cu atât mai mari vor fi şansele unui sfârşit în curând al războiului', a mai spus Scholz în mesaj.

Guvernul german va face tot posibilul ”pentru a asigura că nu există o escaladare a războiului între Rusia şi NATO”, a mai declarat cancelarul de la Berlin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE