Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupul și Mioara, în vizită la Muzeul Antipa. Doamna Fluturaș s-a oferit să vină în zbor cu toată familia

Muzeul Antipa le-a făcut o surpriză românilor care poartă nume de necuvântătoare, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, așa că Lupu, Mioara sau Rață s-au prezentat cu buletinul la muzeu și au avut intrarea liberă.

Oferta muzeului a stârnit numeroase glume pe rețelele sociale

Oferta muzeului a fost cât se poate de serioasă, dar a stârnit numeroase glume pe rețelele sociale. Domnul Crap, de exemplu, a comentat că nu are cum să înoate până la București. În schimb, doamna Fluturaș s-a oferit să vină în zbor cu toată familia. Totuși, pentru cei care, cu această ocazie, au vizitat pentru prima oară muzeul, experiența a fost magică.

A. Crap: „Aș înota până acolo, dar nu avem râu direct.”

B. Fluturaș: „Cred ca zburăm și noi până la voi. Venim în stol.”

I. Purice: „Au intrare gratuită și cei cu nume de insecte?”

Alin Lupu, vizitator: „Prima dată am crezut că este o glumă. Mi-au trimis prietenii și am zis că vor să facă glume legate de numele meu, dar m-am interesat pe net și mi-am dat seama că e reală.”

Sorin Ionuț Rață, vizitator: „Eu am mai fost de mai multe ori la Muzeul Antipa, și cu plată, dar mi s-a părut interesantă și năstrușnică ideea asta cu numele de familie din regnul animal, ca să zic așa. Am zis să profit, da, mai ales că voiam să o scot pe colega la muzeu un pic.”

Vizitator: „Ursache e numele de familie care mi-a permis să particip la expoziție. Mi s-a părut interesant, un loc foarte bun pentru detașare, pentru a înțelege în timp scurt diversitatea naturii și a planetei.”

Miruna Lupu, vizitator: „Am văzut pe Instagram și am primit mesaje pe Whatsapp de la familie, pentru că n-am mai fost demult la Antipa și am zis dacă tot e gratis să vin. De-abia am intrat, dar mi-a plăcut foarte mult. N-am mai fost de mică, a fost foarte interesant.”

Cei mici au primit lecții de istorie, biologie și geografie

Nu doar adulții s-au bucurat să vadă exponatele muzeului. Cei mici au primit la fiecare pas lecții de istorie, biologie și geografie.

Adrian Lupu, vizitator: „Mi-a placut foarte mult. Venim des aici. Azi fiind Ziua Animalelor mi s-a părut amuzant că lasă oamenii cu nume de animale să intre.”

Cristian Teodor Lupan, vizitator: „Eu am ajuns cu tatăl meu. Mă cheamă Cristian Lupan Teodor, am venit cu tatăl. Am profitat de ofertă. Mi-a plăcut.”

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa a fost deschis prima oară în anul 1834. În prezent, instituția expune peste două milioane de vertebrate și nevertebrate care reprezintă biodiversitatea din țară, dar și din străinătate. Ziua Mondială a Animalelor a fost creată de un grup de ecologiști din Florența, în anul 1931, cu, scopul de a atrage atenția lumii asupra creșterii alarmante a numărului de specii pe cale de dispariție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE