Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luptele nu se opresc în estul Ucrainei. Ucrainenii declară că rușii au atacat Hersonul și un oraș din Donețk

Rusia continuă să bombardeze estul Ucrainei, iar autoritățile de la Kiev au raportat noi explozii în Herson. Rachetele au lovit zone rezidențiale, unde mai mulți oameni au fost uciși. Lupte se duc și în orașul Melitopol, ocupat de armata Moscovei.

Baza militară care, se presupune, a servit drept cazarmă pentru membrii orgazinației paramilitare ruse Wagner, a fost bombardată cu rachete HIMARS. Ucrainenii susțin că 200 de militari ruși au fost uciși, în vreme ce Rusia a anunțat că ar fi murit doar doi oameni.

Între timp, liderii G7, reuniți într-un summit virtual, au decis să creeze o platformă care să coordoneze sprijinul financiar oferit Ucrainei.

Într-o postare pe Twitter, președintele Volodimir Zelenski a scris că omologul său american, Joe Biden, a declarat că este pregătit să ofere mai mult sprijin militar Ucrainei pentru a-i consolida capacitățile aeriene. Astfel, Ucraina va reuși să contracarareze atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Bombardamentele rușilor au lăsat milioane de ucraineni fără electricitate, căldură sau apă curentă. În Odesa, muncitorii din sectorul energetic au restabilit conexiunile pentru spitale, dar un milion și jumătate de oameni nu au deocamdată curent electric în locuințe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE