Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luptele continuă în Sudan, în ciuda armistițiului. Peste 400 de civili au fost uciși de la începutul violențelor

Armistițiul de trei zile din Sudan, între armată și paramilitari, expiră în noaptea de duminică spre luni. Acesta însă nu a fost respectat cu adevărat, iar luptele violente sunt în toi, inclusiv pe străzile din Khartoum. Între timp, Crucea Roșie a trimis un prim avion cu ajutoare și echipamente medicale în țara africană.

Luptele dintre armata sudaneză și paramilitarii forțelor de sprijin rapid intră în a treia săptămână. Tot mai mulți oameni încearcă să părăsească țara. În capitala Khartoum se aud explozii și arme grele în ciuda armistițiului, care pe teren nu a fost respectat niciodată.

Peste 400 de civili au fost uciși de la începutul violențelor

De la începutul violențelor, peste 400 de civili au fost uciși, potrivit datelor furnizate de Uniunea Medicilor din Sudan. Câteva zeci de mii de oameni au trecut granițele, în special către Ciad, în vest, și către Egipt, în nord.

În total, peste 270.000 de persoane ar putea fugi spre Ciad și Sudanul de Sud, potrivit ONU. Cei doi generali care se luptă pentru putere în Sudan au înlăturat împreună civilii de la conducere în 2021, printr-o lovitură de stat.

Conflictul armat deosebit de violent a izbucnit între forțele controlate de cei doi generali pe 15 aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE