Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lukașenko i se plânge lui Putin de amenințarea din partea Occidentului

Liderul din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a exprimat preocupare în timpul întâlnirii sale cu omologul său rus, Vladimir Putin, referitor la amenințările percepute din partea Occidentului, conform unui raport dpa.

Lukașenko a subliniat dificultățile întâmpinate și s-a referit în special la poziția adoptată de conducerea poloneză. El a criticat manevrele militare din statele baltice și prezența sporită a unităților NATO în țările vecine Belarusului.

Referindu-se la desfășurarea de trupe americane și la alte acțiuni, Lukașenko a adăugat: "Germanii, ceea ce este uimitor, nu par să fi învățat lecția", făcând o aluzie la evenimentele din al Doilea Război Mondial.

Lukașenko: Belarus, nevoit să își întărească prezența militară la graniță

Lukașenko a menționat că Belarusul a fost nevoit să-și întărească prezența militară la graniță din cauza creșterii activității militare a NATO, dar a subliniat că nu are planuri de implicare în conflicte.

Atât Putin, cât și Lukașenko, au negat orice intenție de a ataca state europene. Relațiile dintre Rusia, Belarus și Occident sunt tensionate, cu menționarea invaziei Rusiei în Ucraina și cu prezența militară rusă în Belarus, acesta din urmă permitându-i Moscovei să folosească teritoriul său pentru operațiuni militare în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE