Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lucian Ovidiu Heiuş este noul preşedinte al ANAF. Ce scrie în CV-ul său

Publicat de: Euronews

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit joi, pe Lucian Ovidiu Heiuș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat, în locul Mirelei Călugăreanu.

„Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut. Implementarea proiectelor „Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Lucian Ovidiu Heiuș are 56 de ani și este de profesie inginer. Este licențiat în metalurgie, management turistic și comercial, științe economice și are un masterat în administrație publică. El a ocupat funcții de Director general în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara în 2015, de Director adjunct, în cadrul Ministerului Finanțelor Publice - Direcția de Buget, Contabilitate Internă, Investiții și Achiziții Publice, în 2013, potrivit CV-ului de pe cdep.ro.

Mirela Călugăreanu - consilier la Curtea de Conturi

Mirela Călugăreanu urmează să ocupe funcția de consilier de conturi, în cadrul Curții de Conturi. Plenul comun al Parlamentului din 3 mai a hotărât, cu majoritate de voturi, să propună numirea ei.

„Sunt încrezătoare că cei peste 30 de ani de experiență acumulați în domeniul financiar-fiscal, dintre care 21 de ani în funcții de conducere, capacitatea de a obține cele mai bune rezultate, capacitatea de a rezolva problemele, mă recomandă pentru a candida pe această poziție.”, a transmis Mirela Călugăreanu în scrisoarea de intenție pentru noua funcție.  

Mandatul de consilier de conturi la Curtea de Conturi este de 9 ani, nu poate fi prelungit și se înnoiește cu o treime din consilierii numiți de Parlament, din trei în trei ani. În prezent, unul dintre posturi este vacant.

Mirela Călugăreanu a ocupat funcția de președinte ANAF din vara anului 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE