Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toni Greblă a devenit noul prefect al municipiului Bucureşti, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de Guvern din această seară, anunță purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

Guvernul a decis eliberarea din funcţie a Alexandrei Georgiana Văcaru şi numirea lui Toni Greblă, a precizat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Alexandra Văcaru a ocupat funcția de prefect al Capitalei din luna octombrie 2021, fiind propunerea PNL.

De asemenea, Nicolae Niţescu a fost eliberat din funcţia de subprefect al judeţului Brăila, iar Marian Rusu Salup, din funcţia de subprefect de Suceava. În locul acestora au fost numiţi Virginia Loredana Bădiu - la Brăila şi Florin Sinescu - la Suceava.

Cine este Toni Greblă, noul prefect al Capitalei

Toni Greblă are 68 de ani, este absolvent al Facultății de Drept București. Este de profesie avocat. El a ocupat între 1990-1993 funcția de Prefect al Gorjului, între 2005-2008 a fost Director General al Asociației Patronale Miniere din România, între 2012-2013 a fost senator, iar între 2018-2019 a fost Secretar General al Guvernului României condus de Viorica Dăncilă, potrivit CV-ului de pe site-ul Consiliului Legislativ.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE