Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miniștri noi la Digitalizare și Proiecte Europene

Sebastian Burduja și Marcel Boloș au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a semnat decretele prin care i-a numit pe Marcel Boloş - ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iar pe Sebastian Burduja - ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Ambii sunt propuși și susținuți de PNL. Decretele au fost publicate în Monitorul Oficial.

Sebastian Burduja este deputat PNL și președintele PNL sector 1, are 36 de ani și a intrat în atenția publică în 2009, când a lansat un ONG dedicat studenților din străinătate. A absolvit un master în Politici Publice (bursier David Rubenstein) la Harvard Kennedy School of Government - Universitatea Harvard şi un master în Administrarea Afacerilor. În 2019 a devenit doctor în Economie şi Afaceri Internaţionale, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti - conform CV-ului său. Tatăl lui Sebastian Burduja a fost vicepreședintele băncii Bancorex. Banca a fost devalizată în anii `90, în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității.

Marcel Boloș (54 de ani) este fost ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. El este doctor în contabilitate, licențiat în inginerie electromecanică și finanțe asigurări, iar din 2015 este profesor universitar doctor, la catedra de Finanţe Contabilitate din cadrul Facultății de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea. În perioada noiembrie 2019 - decembrie 2020 a fost ministrul Fondurilor Europene, în Guvernul condus, la acea vreme, de Ludovic Orban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE