Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Toate persoanele sechestrate într-o farmacie din Germania, eliberate. Atacatorul a fost reţinut

Publicat de: Mirabela Vasile

Poliția germană a anunțat că forțele de ordine au fost trimise vineri la locul unei luări de ostatici, la o farmacie din orașul Karlsruhe din vestul Germaniei, dar că nu există niciun pericol pentru populație, potrivit Reuters.

Incidentul survine după atacul mortal de joi, de la o sală a Martorilor lui Iehova din Hamburg, care a pus țara pe jar. Violența armată este rară în Germania.

11/03/2023 , 08:51

UPDATE Toate persoanele sechestrate într-o farmacie din Germania, eliberate

Poliţia din Karlsruhe a anunţat târziu vineri seara încheierea operaţiunii pentru eliberarea persoanelor sechestrate într-o farmacie din centrul acestui oraş din sud-vestul Germaniei, după ce forţele speciale au luat cu asalt clădirea, unde 11 persoane au fost ţinute captive timp de aproximativ cinci ore, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

"Din fericire, niciun ostatic nu a fost rănit fizic", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Dennis Krull.

Poliţia l-a reţinut pe presupusul autor al luării de ostatici, un tânăr de 20 de ani.

Din raţiuni tactice, poliţia refuzase iniţial să ofere orice fel de informaţii cu privire la posibile cereri sau solicitări de răscumpărare, dar a dezvăluit ulterior că suspectul de 20 de ani, de naţionalitate germană, era deja cunoscut poliţiei. În trecut, acesta fusese acuzat de infracţiuni violente şi delicte legate de încălcarea proprietăţii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Poliția din Karlsruhe a izolat o zonă din partea centrală a orașului și a îndemnat locuitorii să evite zona.

Se cere răscumpărarea de un milion de euro

Un număr mare de ofițeri a fost desfășurat la fața locului în jurul orei locale 16:30, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, dar a refuzat să dezvăluie, din motive tactice, câți ostatici au fost luați sau câți polițiști se aflau la fața locului.

Publicația Stuttgarter Zeitung a relatat că două persoane au fost luate ostatice și că s-a cerut o răscumpărare de un milion de euro.

Purtătorul de cuvânt al poliției a refuzat să comenteze acest raport. Anterior, cotidianul german Bild a relatat că poliția era în contact cu presupusul luător de ostatici.

Anterior, ziarul german Bild a relatat că poliția a intrat în contact cu presupusul luător de ostatici. Karlsruhe, nu departe de granița cu Franța, este un oraș cu aproximativ 300.000 de locuitori și găzduiește Curtea Federală de Justiție, cea mai înaltă instanță din Germania.

Karlsruhe, nu departe de granița cu Franța, este un oraș cu aproximativ 300.000 de locuitori și găzduiește Curtea Federală de Justiție, cea mai înaltă instanță din Germania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE