Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuitorii din Kiev donează sânge pentru soldații de pe front

Zeci de persoane au donat sânge la Kiev, în timpul unui eveniment organizat de o asociație caritabilă ucraineană. Scopul a fost creșterea gradul de conștientizare și, potrivit organizatorilor, sângele este necesar pentru a trata civilii și soldații care luptă împotriva forțelor rusești.

Este greu de estimat cât de mult sânge este necesar

Deși Ucraina nu a publicat nicio cifră cu privire la numărul răniților, în țară este nevoie de sânge pentru a ajuta la salvarea soldaților de pe linia frontului.

Kseniia Semenova, co-fondatoare a organizației caritabile: ”Este foarte greu de calculat (cât de mult sânge este necesar n.r.) pentru că înaintea războiului nu am avut evenimente precum loviturile masive cu rachete, nu am avut un asemenea număr de răniți, un asemenea număr de soldați răniți, nu am avut război, așa că este greu de estimat cât de mult sânge este necesar în acest moment.” 

O locuitoare din Kiev a spus că obișnuia să doneze sânge înainte de invazia Rusiei, dar acum acest gest este cu atât mai important.

Lilia Shkabura, donatoare de sânge: ”Gestul salvează vieți. Chiar și înainte de invazie am donat sânge pentru că avem multe operații iar spitalele au nevoie de sânge. Acum este și mai important pentru că mulți dintre luptătorii noștri au nevoie de operații și de sânge.”

Aproximativ 250 de persoane s-au înregistrat în prealabil pentru a dona sânge, dar organizatorii au precizat că au venit și alte zeci de donatori neînscrișii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE