Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lista cu noii miniștri ai Giorgiei Meloni. Câștigătoarea alegerilor din Italia își selectează colaboratorii

Giorgia Meloni, principala candidată pentru funcția de premier al Italiei, va prezenta lista cu miniștrii ce urmează să facă parte din viitorul executiv. Un aspect inedit îl va reprezenta, cu siguranță, noua structură a Parlamentului din Peninsulă. Cele două camere ale forului legislativ vor avea cu aproximativ o treime mai puțin din numărul parlamentarilor care erau până în prezent.

Astăzi, noii parlamentari aleși ai Italiei trebuie să se înregistreze pentru prima ședință a Parlamentului, care va avea loc în data de 13 octombrie. Giorgia Meloni, care va deveni probabil următorul prim-ministru al Italiei, este, de asemenea, așteptată să se întâlnească astăzi cu noii legislatori.

Potrivit presei italiene, lista completă, care include numele noilor miniștri ce vor fi numiți în zilele următoare și numele celor doi noi președinți ai Senatului și ai Camerei Deputaților, va fi gata până miercuri. Acum, odată ce președinții Camerei Deputaților și ai Senatului vor fi aleși, tot atunci se vor forma și grupurile parlamentare. Iar după aceea, în jurul datei de 20 octombrie, Președintele Mattarella va începe negocierile pentru formarea unui nou guvern.

Aceste negocieri vor fi rapide. Poate că vor dura doar câteva zile. Dar cel mai important lucru este că noul parlament al Italiei va arăta cu totul diferit. De fapt, reformele recente au redus numărul total al legislatorilor cu aproape o treime, cu un total de 400 de deputați în Camera Deputaților, în loc de 630 și 200 de senatori, în loc de 350 pentru Senat, transmite Giorgia Orlandi, jurnalist Euronews.            

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE