Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lista cu adăposturile de protecție civilă, disponibilă prin aplicația DSU. Raed Arafat: Aceste adăposturi nu sunt secrete

Lista cu adăposturile de protecție civilă, în care oamenii s-ar putea retrage în cazul unui atac, este publică. Documentul poate fi consultat în aplicația DSU și pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Invitat în emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, șeful DSU, Raed Arafat, recomandă populației să identifice din timp cele mai apropiate adăposturi, chiar dacă în următoarea perioadă nu ar fi nevoie de ele.

Raed Arafat, șeful DSU: ”Există lista și puteți să vedeți unde sunt adăposturile și ele vor fi completate în aplicația DSU. O să apară în aplicația DSU din ce în ce mai multe adăposturi.

Aplicația DSU poate fi descărcată pe telefoanele mobile. Deci haideți să vedem adăposturi de protecție civilă pe aplicație, dacă apăs la adăposturi de protecție civilă, vedeți adăposturile din zonă. Dacă vedeți adăposturile din zona din jurul nostru? Da și cu cât mergeți pe un adapost vă dea mai mult cel mai apropiat unde este.

Pe aplicația DSU avem acest lucru și vedeți în punctul ăsta sunt 57 de adăposturi. Dacă dacă măresc asta, vedeți scade pentru că apar adăposturile suplimentare. Deci, aceste adăposturi există pe aplicație și deci nu sunt secrete.

Și populația în mod normal poate să se uite și poate să vadă care adăpostul să identifice. Dar ce sfătuim noi să se uite pe aplicație din timp și să vadă în zona în care locuiesc unde sunt adăposturile cele mai apropiate? Chiar dacă la acest moment, cum am zis, foarte puțin probabil să avem nevoie de așa ceva”.

Lista cu adăposturile de protecție civilă din București și Ilfov

Adăposturi de protectie civila București

Adăposturi de protectie civila Ilfov

Renovarea adăposturilor civile publice nu prea se face. Cel puțin în Brașov, unde de pildă, doar trei adăposturi au fost amenajate în aproape doi ani de zile. Cu pereți scorojiți și uși mâncate de mucegai. În teorie ar mai fi de amenajat încă 121 de spații, însă Primăria nu le mai are în proprietate.

De exemplu, civilii din Ierusalim au avut la dispoziție doar un minut și jumătate ca să fugă în adăposturi și să scape cu viață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE