Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul palestinian Mahmoud Abbas a iscat un întreg scandal mondial: „Cincizeci de masacre, cincizeci de Holocausturi”

Liderul palestinian Mahmoud Abbas a iscat un întreg scandal mondial, după ce a acuzat Israelul că produce nu un Holocaust, ci 50 de astfel de masacre la adresa conaționalilor săi. Comparația a fost făcută la o conferință de presă alături de cancelarul german, Olaf Scholz, care, la rândul său, a fost criticat pentru că nu a luat imediat poziție.

Declarația liderului palestinian, Mahmoud Abbas, confrom căreia „Israelul a comis 50 de Holocausturi împotriva palestinienilor” a stârnit furie și reacții puternice. Acest termen, care are foarte multă greutate și amintește de cele mai întunecate zile pe care le-a trăit omenirea, a fost folosit chiar la Berlin, alături de cancelarul german, care, pe moment, nu a avut nicio reacție.

Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene: „Cincizeci de masacre, cincizeci de Holocausturi și până astăzi și în fiecare zi. Armata israeliană are mâinile pătate cu sânge. Cerem încetarea acestui lucru. Să cooperăm pentru pace, securitate și stabilitate.”

Reacția cancelarului german

După criticile puternice pentru lipsa sa de reacție, cancelarul german, Olaf Scholz, a scris pe Twitter: „Sunt dezgustat de comentariile inacceptabile ale lui Mahmoud Abbas”.

La rândul său, premierul israelian, Yair Lapid, a vorbit despre o rușine morală, dar și despre o uriașă minciună, pe care a vehiculat-o Mahmoud Abbas.

Și Comisia Europeană a avut o reacție imediată. Margaritis Schinas a catalogat declarațiile ca fiind inacceptabile. El a notat că Holocaustul este o pată de neșters în istoria Europei.

Este de remarcat faptul că liderul palestinian a avut grijă să pronunțe cuvântul Holocaust în engleză, astfel încât să poată fi înțeles fără a fi nevoie de traducere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE