Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul de la Minsk dezminte speculațiile privind starea sănătății. Aleksandr Lukașenko: ”Nu am de gând să mor”

Aleksandr Lukașenko a dezmințit speculațiile potrivit cărora este grav bolnav. ”Mai aveți mult de suferit cu mine”, a fost mesajul său, chiar înainte a pleca la Moscova. Pe de altă parte, un general polonez susține că în Belarus se pregătește o revoltă de proporții cu scopul de a-l înlătura de la putere pe aliatul lui Putin. 

Liderul autoritar de la Minsk a plecat spre Moscova pentru discuții cu Vladimir Putin, în marja unui summit economic. După ce i s-a făcut rău la parada militară de Ziua Victoriei, Lukașenko a dispărut din lumina reflectoarelor, alimentând speculațiile legate de starea sa de sănătate. 

Aleksandr Lukaşenko, Preşedintele Belarus: ”Dacă cineva crede că o să mor, calmați-vă. Nu sunt decât vorbe goale pe rețelele sociale și canalele deTelegram. (Reporter: Adenovirus sau ce-a fost?) Adenovirus. E un fleac, poate fi tratat în trei zile. Nu am de gând să mor, băieți. Mai aveți mult de suferit cu mine.” 

În pofida faptului că liderul de la Minsk a dat asigurări că deține controlul asupra situației, un general al armatei Poloniei și fost comandant al trupelor terestre a declarat că ”trebuie să fim pregătiți pentru o revoltă” în Belarus. Generalul spune că este vorba despre grupurile de bieloruși care luptă alături de Ucraina.

În cazul în care contraofensiva Kievului va avea succes, aceste grupuri se vor îndrepta împotriva regimului dictatorial de la Minsk și este posibil să fie susținute de populație. Potrivit acestuia, Lukașenko se teme de un astfel de scenariu. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE