Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderii G7 vor interzice importul de aur rusesc. Măsurile luate la summitul de la Munchen

Publicat de: Mirabela Vasile

Liderii summitului G7 vor conveni pentru o nouă interdicție împotriva Kremlinului, ce ține de importarea aurului rusesc. 

Mai mult decât atât, aceștia vor să extindă  sancțiunile împotriva Moscovei, a declarat sâmbătă pentru Reuters o sursă familiarizată cu această chestiune.

Joe Biden a reușit să convingă lideri din întreaga lumea pentru a impune Rusiei costuri economice rapide și majore pentru a-l lăsa pe Putin fără veniturile de care are nevoie pentru a-și finanța războiul.

Departamentul de Trezorerie al SUA vrea să emită marți o hotărâre de a interzice importul de aur în SUA, ceea ce va izola și mai mult Rusia de economia globală, împiedicând participarea acesteia la piața aurului.

Pe de altă parte, Marea Britanie a declarat că interzicerea importurilor de aur de la Kremlin vizează rușii bogați care au cumpărat lingouri pentru a reduce impactul financiar al sancțiunilor occidentale. Exporturile de aur rusești au fost în valoare de 12,6 miliarde de lire sterline (15,45 miliarde de dolari) anul trecut.

„Măsurile pe care le-am anunțat astăzi îi va lovi direct pe oligarhii ruși”, a declarat premierul britanic Boris Johnson într-un comunicat.

Marea Britanie, Statele Unite, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusești. De asemenea, Franța a susținut această mișcare.

UE a adoptat șase pachete de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului de la începutul invaziei de pe 24 februarie, dar mai multe sectoare rămân în mare parte neatinse, deoarece guvernele UE evită măsuri care le-ar putea afecta propriile economii mai mult decât pe cea a Rusiei.

Membrii G7 au invitat, de asemenea, Argentina, India, Indonezia, Senegal şi Africa de Sud să se alăture summitului din Spania.


ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE