Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legendara trupă rock Aerosmith anunță turneul de adio ”Peace Out”, în septembrie 2023

Aerosmith va fi în turneu pentru ultima dată pentru a sărbători cei peste 50 de ani de activitate ai trupei rock, transmite euronews.com.

Legendarii rockeri americani Aerosmith au anunțat datele turneului lor de adio numit „Peace Out”, care va începe pe 2 septembrie în Philadelphia.

Cele 40 de spectacolele, care includ o oprire în orașul natal al trupei, Boston, în ajunul Anului Nou, se vor încheia pe 26 ianuarie 2024 la Montreal.

Chitaristul Joe Perry crede că este momentul ca trupa să-și ia rămas-bun, mai ales că fiecare membru fondator al trupei are peste 70 de ani. Tyler (75 de ani), este cel mai în vârstă din grup.

„Este un fel de șansă de a sărbători cei 50 de ani în care am fost aici”, a spus Perry. „Nu știi niciodată cât timp vom mai fi toți sănătoși încât să facem asta. A trecut ceva vreme de când nu am făcut un turneu adevărat. Am făcut acea cursă în Vegas, ceea ce a fost grozav. A fost distractiv, dar (suntem) cam nerăbdători să ne întoarcem la drum.”

Tyler și Perry au spus că trupa așteaptă cu nerăbdare să cânte clasicele melodii rock ale grupului, inclusiv „Crazy”, „Janie’s Got a Gun” și „Livin’ on the Edge”.

De-a lungul anilor, Aerosmith, care s-a format în 1970, a câștigat patru premii Grammy. Trupa a depășit granițele intersectând geurile rock și hip-hop, cu colaborarea lor epică cu Run-DMC pentru melodia „Walk This Way”.

Aerosmith a susținut spectacolul din pauză de la Super Bowl în 2001 și chiar a avut propria atracție, în 1999, în parcul tematic de la Disney World din Florida și mai târziu la Paris, odată cu lansarea „Rock 'n' Roller Coaster Aerosmith”.

„Deschidem Cutia Pandorei pentru ultima dată pentru a prezenta fanilor noștri turneul Peace Out”, a spus Tyler pentru The Associated Press.

Cutia Pandorei (”Pandora's Box”) face referire la albumul Aerosmith din 1991, care cuprinde producția trupei din anii 1970 până la începutul anilor 1980.

Trupa a spus că Joey Kramer a decis să nu participe la turneul viitor. Încă face parte din grup, dar bateristul a fost în concediu pentru a „își concentra atenția asupra familiei și a sănătății sale”. Toboșarul John Douglas va continua să cânte în locul lui.

Înainte de încheierea turneului cu 40 de spectacole, Perry a spus că ar putea fi adăugate și alte orașe pe plan intern și internațional.

„Este turneul de rămas bun, dar am senzația că va continua pentru o vreme”, a spus el. „Dar nu știu de câte ori ne vom întoarce în aceleași orașe. Ar putea fi, foarte probabil, ultima dată.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE