Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legea care permite clădirilor cu risc seismic să fie consolidate cu bani de la stat intră în vigoare vineri. Care sunt condițiile

Legea care permite clădirilor cu risc seismic să fie consolidate cu bani de la stat intră vineri în vigoare. Totuși, pentru ca programul de consolidare să fie demarat, trebuie emise și normele de aplicare.

Legea, în vigoare de vineri, prevede lansarea unui program ce se va desfășura pe parcursul a patru ani și prin care este vizată consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat deținute sau administrate de persoane fizice, firme sau autorități și instituții publice.

Clădirile nu vor putea fi vândute timp de 25 de ani

Odată consolidate cu bani de la stat, clădirile nu vor putea fi vândute timp de 25 de ani, în cazul spațiilor cu destinația de locuință, și timp de 10 ani, în cazul spațiilor cu altă destinație, decât dacă se rambursează integral banii primiți pentru consolidare. În plus, firmele și persoanele fizice vor putea consolida cu bani de la stat clădiri cu un regim de înălțime de minimum P+3 etaje și cel puțin zece apartamente.

Solicitările vor primi finanțare în ordinea cronologică a depunerii acestora, însă programul nu va demara mai devreme de luna octombrie, în condițiile în care, până atunci, ministrul Dezvoltării va trebui să aprobe, prin ordin, normele pentru aplicarea acestei legi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE