Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Laboratoare digitale, cu bani din PNRR. Proiectul Digital UPB va fi implementat până în august 2025

Laboratoare virtuale și infrastructură digitală performantă pentru viitorii ingineri care studiază la Politehnică. Instituția va folosi fonduri din PNRR pentru un proiect care prevede extinderea capacității digitale și programe de studiu pliate pe nevoile pieței muncii.

De proiectul Digital UPB  vor beneficia profesorii, dar și studenții de la toate facultățile Universității Politehnica.

Nicolae Țăpuș, profesor: „Pentru studenți înseamnă foarte mult în sensul că ei vor avea acces la suportul electronic care s-a dezvoltat de-a lungul timpului. Fiecare curs are pe această platformă tot suportul pentru activitatea de laborator, seminar și curs și ce aduce nou e că interacțiunea între cadre și studenți se face în timp real. Un student nu așteaptă până săptămâna viitoare să pună o întrebare.”

Adina Florea, prorector: „Să iau de exemplu un curs de proiectarea rețelelor de calculatoare: studentul are la dispoziție resurse suplimentare prin care să învețe lucruri suplimentare și să își fundamenteze cunoștințele obținute la curs. Se poate face un laborator virtual în care fiecare student dintr-o grupă să fie managerul acelei rețele de calculatoare”.

Prin proiectul Digital UPB laboaratoarele vor fi dotate cu echipamente, instalații și software de ultimă generație iar programele de studiu vor fi corelate cu nevoile pieței muncii. Valoarea proiectului se ridică la 45.6 milioane lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE