Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis vrea toleranță zero pentru plagiat, la începerea anului universitar: Noile legi ale educației trebuie să sancționeze acest fenomen toxic

Publicat de: Mirabela Vasile

Klaus Iohannis a punctat în discursul începutului de an universitat că dorește „toleranță zero în privința plagiatului”.

Președintele României susține că este nevoie de „o reformă profundă a sistemului educațional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI și valorilor europene în care credem” iar una dintre aceste valori este „integritatea”.

„Dacă actul de creaţie este fructul libertăţii, educaţia este rădăcina din care aceasta creşte şi dă naştere unei societăţi cu oameni verticali, capabili să-şi pună în valoare talentul şi competenţele, atât pentru împlinirea personală, cât şi pentru binele comun.

Din acest motiv, sunt convins că avem nevoie de o reformă profundă a sistemului educaţional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI şi valorilor europene în care credem. Una dintre aceste valori este integritatea, motiv pentru care îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrităţii şi eticii în viaţa academică.

Pentru aceasta, avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, iar noile legi ale educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic al mediului educaţional", a susținut şeful statului la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE