Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, reacție în cazul exploziei din Istanbul. „România este alături de poporul turc în acest moment dificil”

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor care și-au pierdut apropiații în explozia produsă duminică pe un bulevard pietonal din centrul orașului Istanbul.

Șeful statului a precizat că România este alături de poporul turc în „aceste momente dificile”.

„Suntem profund întristați de informațiile îngrozitoare care vin din Istanbul. Condoleanțe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie și însănătoșire grabnică celor răniți. România este alături de poporul Turciei în aceste momente dificile”, a scris Klaus Iohannis, președintele României, pe Twitter.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat solidaritatea față de poporul turc.

„Guvernul României transmite cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului din Turcia în aceste momente de doliu și de pierdere. Suntem pe deplin solidari cu prietenii noștri turci și parteneri strategici, dorindu-le însănătoșire completă celor răniți în explozia din Istanbul”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe Twitter.

O explozie puternică s-a produs pe o stradă comercială în centrul Istanbulului, în apropiere de Piața Taksim. Strada Istiklal este foarte populară și între localnici, și între turiști. Imediat după deflagrație, președintele Recep Tayip Erdogan s-a adresat poporului.

Liderul turc a afirmat spune că ar fi vorba despre 6 morți și 53 de răniți. 

„Cine vrea sa ia Turcia ostatică prin atacuri teroriste nu va reuși”, a apus Erdogan.

Deocamdată, anchetatorii turci nu au precizat în mod oficial dacă este vorba de un atac terorist. Cinci procurori au fost însărcinați cu ancheta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE