Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis: „Nu cred că în România vom avea o criză alimentară. Nu vom raționaliza alimentele”

Publicat de: Bianca Chirilă

Președintele Klaus Iohannis a declarat că în România nu va exista o criză alimentară, iar alimentele nu vor fi raționalizate. Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe români să economisească inteligent.

„Nu cred că în România vom avea o criză alimentară și nu cred că undeva în Europa vom avea o criză alimentară. Vom avea, este posibil, din păcate, o creștere la prețurile unor alimente, dar trebuie să fim foarte conștienți. Această criză alimentară va lovi prima dată în statele mai sărace și de acolo criza poate avea repercusiuni foarte grave și pentru noi. Faptul că ne implicăm pentru a preveni o criză alimentară este semn de solidaritate cu lumea care încă nu își permite de toate. Pentru români nu trebuie să apară semne de întrebare. Nu vom raționaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ține prețurile la un nivel pe care românii și-l pot permite”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a mai explicat că românii nu vor sta în frig și le-a oferit sfaturi pentru a „economisi inteligent”.

„Trebuie să evităm să risipim energia. Când plecăm de acasă putem să permitem ca locuința să fie un pic mai rece, putem să stingem lumina dacă plecăm, dacă nu este nevoie să folosim anumite aparate electrice ele pot fi scoase din priză și așa mai departe. Nu ne dorim și nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, dar este un lucru natural și foarte bun etic, corect, să facem economii rezonabile, acolo unde putem fiecare acasă și aceste lucruri le practic și eu, la mine acasă”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce delegaţia României care participă, marţi şi miercuri, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Printre cei care fac parte din delegaţie se numără ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Ligia Deca, Daniela Bârsan. Vizita şefului statului în Statele Unite ale Americii va include şi o deplasare la San Francisco (California), joi şi vineri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE