Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, la reuniunea liderilor UE de la Praga: „Vom condamna anexările de teritorii ucrainene de către Rusia!”

Klaus Iohannis a declarat vineri, la Praga, că e de acord cu adoptarea celui de-al optulea pachet de sancțiuni luate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei.

„Este nevoie de unitate, de solidaritate. Vom condamna categoric anexările de teritorii ucrainene de către Rusia. În același timp, vreau să salut adoptarea celui de-al 8-lea pachet de sancțiuni care a fost aprobat în discuțiile de săptămâna care a trecut”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis spune că Ucraina trebuie sprijinită în continuare

Klaus Iohannis a vorbit, joi, la reuniunea de la Praga, despre sprijinul pentru Ucraina și despre situația din Marea Neagră.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, de asemenea, necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina și a evidențiat demersurile complexe întreprinse de țara noastră în sprijinul Ucrainei, în plan politic, economic, financiar, logistic și umanitar.

Pentru o înțelegere comună mai bună a amenințărilor actuale de securitate, Preşedintele Klaus Iohannis a evidențiat importanța esențială a cooperării cu alți parteneri internaționali care împărtășesc aceleași valori, pledând pentru consolidarea cooperării UE-NATO și pentru un Parteneriat Transatlantic solid, ca piatră de temelie a securității europene. Președintele României a subliniat, totodată, importanța strategică a regiunii Mării Negre”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Printre cele mai importante subiecte de discuție se află comunitatea politică europeană, Declaraţia din 30 septembrie a membrilor Consiliului European, prin care liderii au respins anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Zaporijia şi Herson, preţurile energiei şi securitatea aprovizionării.

Un alt subiect pe agenda liderilor Europeni este Declaraţia din 30 septembrie a membrilor Consiliului European, prin care liderii UE au respins anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainiene Doneţk, Luhansk, Zaporijia şi Herson.

"Respingem în mod ferm şi condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Doneţk, Luhansk, Zaporijia şi Herson. Prin subminarea intenţionată a ordinii internaţionale bazate pe norme şi prin încălcarea flagrantă a drepturilor fundamentale ale Ucrainei la independenţă, suveranitate şi integritate teritorială, principii fundamentale consacrate în Carta ONU şi în dreptul internaţional, Rusia pune în pericol securitatea mondială", se arată în declaraţie, potrivit consilium.europa.eu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE