Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Klaus Iohannis, discuții cu Joe Biden și Jens Stoltenberg la summitul extraordinar B9, în Polonia

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, alături de omologul polonez, Andrzej Duda, la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 (B9), organizată la Varșovia. La summit au fost invitați preşedintele american Joe Biden şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a informat Administraţia Prezidenţială.

Summitul B9 se desfăşoară în contextul împlinirii unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, şi are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliaţii de pe Flancul Estic al NATO şi SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război.

Administrația Prezidențială: ”O atenţie specială va fi acordată şi partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova”

”Agenda discuţiilor va viza continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susţinerea pentru aspiraţiile sale euroatlantice, precum şi demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare şi apărare pe Flancul Estic.

Vor fi abordate, de asemenea, modalităţile de tragere la răspundere a Rusiei, prin instrumente de drept internaţional, pentru crimele comise în Ucraina. O atenţie specială va fi acordată şi partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate”, a precizat Administrația Prezidențială.

Distribuie

Taguri