Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis a semnat decretul de demisie a lui Vasile Dîncu, de la Apărare. Președintele l-a desemnat pe Nicolae Ciucă interimar

Klaus Iohannis a semnat marţi decretul prin care ia act de demisia lui Dîncu de la Apărare, dar și documentul prin care îl desemnează pe Nicolae Ciucă interimar.

Ambele decrete urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 25 octombrie 2022, următoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia domnului Vasile Dîncu, ministrul apărării naționale, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;

Decret prin care se desemnează domnul Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministru, ca ministru al apărării naționale, interimar.”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Vasile Dîncu a demisionat, luni, din funcția de ministru al Apărării Naționale. Acesta „imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a anunțat Vasile Dîncu într-o postare pe pagina personal[ de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE