Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kievul ar putea rămâne fără curent electric. Primarul orașului îndeamnă populația să se pregătească pentru o iarnă grea

Publicat de: Euronews

Locuitorii Kievului ar trebui să se pregătească pentru ce este mai rău în această iarnă, avertizează primarul capitalei, Vitali Kliciko. El nu exclude ca, în cazul în care Rusia va continua bombardamentele, principalul oraș din țară să rămână fără energie electrică.   

Kliciko susține că, pe lângă lipsa energie electrice, oamenii ar putea să se confrunte și cu lipsa apei potabile, dar și a căldurii.   

Vitali Kliciko, primarul orașului Kiev despre posibilitatea unui blackout în Kiev: Facem totul pentru ca acest lucru să nu se întâmple, dar haideți să fim sinceri, dușmanii noștri fac totul ca orașul să fie fără căldură, fără electricitate și alimentare cu apă. În general, ca noi toți să murim - aceasta este sarcina lor. De cât de pregătiți vom fi pentru diferite situații, de cât vom rezista, depinde viitorul țării și viitorul fiecăruia dintre noi. De aceea, trebuie să fim pregătiți. Nu excludem o astfel de posibilitate (de blackout).  Examinăm diferite scenarii pentru a rezista, pentru a ne pregăti.

Anterior, Vitali Kliciko a anunțat că aproape jumătate de milion de locuitori ai Kievului, din totalul de 3 milioane, au rămas fără energie electrică din cauza bombardamentelor și a îndemnat oamenii să consume rațional energia.

Și președintele Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ 4,5 milioane de ucraineni nu au energie electrică. În ultima lună, Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, provocând pene de curent la nivelul întregii țări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE