Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kievul a fost bombardat din nou. În Bahmut se dau lupte grele, iar peste 100.000 de civili au fost evacuați

Kievul a fost din nou bombardat luni dimineață. Oamenii au coborât în adăposturi, iar ucrainenii anunță că au doborât nouă drone ale Moscovei. Lupte grele se dau și în orașul Bahmut din regiunea Donețk.

100.000 de civili au fost evacuați din Bahmut, oraș în care, de câteva săptămâni, se dau lupte grele. Ucrainenii și-au concentrat o mare parte din resurse în orașul din regiunea Donețk, localitate care reprezintă un important nod rutier.

Militar: „Pentru noi este clar că Vladimir Putin privește Bahmutul ca pe un cadou de Revelion. Președintele Rusiei vrea ca în mesajul său să anunțe o mare victorie, iar propaganda rusă face tot posibilul pentru a exagera importanța militară a Bahmutului care, în realitate, este mică.”

Vladimir Putin va merge în Belarus

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va merge luni în Belarus, a anunțat președinția de la Minsk. Se presupune că liderul de la Kremlin îl va îndemna pe Aleksandr Lukașenko să se alăture Rusiei în acest război.

Apărarea granițelor Ucrainei cu Belarus și Rusia este o prioritate, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Liderul de la Kiev a spus că armata ucaineană ia în calcul toate scenariile de apărare.

Între timp, ucrainenii se confruntă cu pene de curent și întreruperi de căldură și apă. Centrele de ajutor sunt mereu arhipline, oamenii vin aici să se încălzească, să-și încarce telefoanele sau să ia o masă caldă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE